Hvorfor kjøpe nytt?

27. april 2020

Det er noe helt spesielt ved å låse seg inn i en ny bolig for første gang. Lukten av nytt treverk og maling, synet av et kjøleskap det aldri før har vært sølt i, overflater uten riper og hakk – en helt ny start.

Vi i Vinkl jobber hardt for at alle våre kunder skal få oppleve denne gode følelsen.

Men det finnes mange gode grunner til å kjøpe nytt utover det rent emosjonelle. Vi har derfor samlet noen av de viktigste til en liten liste her, slik at både hjerte og hode kan gjøre seg klart for et nytt hjem fra Vinkl.

Men det finnes mange gode grunner til å kjøpe nytt utover de rent emosjonelle. Vi har derfor samlet noen av de viktigste til en liten liste her, slik at både hjerte og hode kan gjøre seg klart for et nytt hjem fra Vinkl.

1 Lave kjøpsomkostninger

Når man kjøper nytt, slipper man tinglysningsavgiften og dokumentavgiften blir lavere enn ved å kjøpe brukt. Hvorfor? Jo – fordi man kun betaler dokumentavgiften på 2,5% av tomteverdien og ikke av hele kjøpesummen som man gjør når man kjøper brukt.

2 Tilpass boligen

Når du kjøper bolig av Vinkl, vil du få muligheten til å tilpasse boligen din til smak og dine behov med tanke på innredning og materialvalg. Du kan rett og slett flytte rett inn i det hjemmet du ønsker, uten å måtte tenke på oppussing!

3 Alt er nytt

I tillegg slipper du alle bekymringene som kan følge med en brukt bolig, her er det ingen skjulte feil eller mangler, ingen gamle elektriske anlegg eller fuktskader på bad!

4 Moderne standard

Når man kjøper ny bolig er utbygger lovpålagt å følge gjeldende standarder og forskrifter. Det betyr at du vil overta en topp moderne bolig som lever opp til alle krav til materialer og byggemetoder. Du får en bolig av god kvalitet, med et inneklima du vil leve godt i.

5 Garanti

Når man kjøper en ny bolig har man en lovfestet garanti på 5 prosent av kjøpesummen i 5 år etter at boligen er overtatt (Bustadoppføringslova § 12). Dermed kan du senke skuldrene litt ekstra, for om det skulle vise seg å være mangler ved boligen vet du at det er satt av penger til å utbedre dem.

6 Faste priser

Boligene fra Vinkl selges stort sett til faste priser. Det betyr at du vil slippe stressende budrunder og salgssummer over takst, fordi du får vite akkurat hva boligen du er interessert i koster når du vurderer den.

7 Forutsigbare faste kostnader

Moderne boliger bygget med dagens standard er energieffektive. Det gir deg lave strømutgifter, noe som er godt både for miljøet og for egen økonomi. Siden alt er nytt er det også minimalt behov for vedlikehold, både for deg som boligeier og for sameiet.

8 Utbyggerne som også er innbyggerne

Vinkl eies og drives av innbyggere i Nordre Follo, nærmere bestemt Ski. Vi har ingen steder å gjemme oss, og er her også etter at nøklene er overlevert. Vi står løpet ut, og har solid økonomi i ryggen til å stå av eventuelle svingninger i markedet. Det er først og fremst trygt, men også både hyggelig og morsomt å kjøpe bolig av Vinkl.