En by i utvikling

21. august 2020

«Nær og nyskapende» er visjonen for Nordre Follo kommune. I disse dager er det en treffende formulering, og spesielt for Ski. For med Follobanen står Ski i sentrum av Norgeshistoriens største samferdselsprosjekt. Om kun et par år er du bare 11 minutter unna Oslo S når du står på perrongen på helt nye Ski stasjon.

Kortreist glede.

Om det ikke er Oslo-turen som frister mest, så er det et mangfold av kortreiste tilbud å glede seg over i Ski. Den gamle stasjonsbyen er i utvikling, og sentrumsområdet oppgraderes med nye parker, bytorg, leilighetsbygg, videregående skole, forretninger, serveringssteder og kulturtilbud.

Opplevelser for alle.

Med flere mennesker og mer utvikling, blir også byen mer mangfoldig og rikere på tilbud. For deg som bor og lever i Ski allerede, er nok det noe du allerede merker. For i Ski er tilbudet bredt, enten du ønsker å holde på med fotball, teater, karate eller vil engasjere deg i frivillig arbeid.

Her er også spisesteder og uteliv tilpasset både alder og dagsform. Ønsker du å ta med deg sushi hjem, har byen både restaurant og take-away. De hjemmelagde kanelsnurrene på Cafe Sjarm er verdt et cafebesøk i seg selv, og på No. 4 kan hele familien nyte et godt måltid.

I hjertet av Ski er Rådhusteateret.

Det ligger også bokstavelig talt et steinkast fra Vinklgården. Det gamle kinobygget har gjenoppstått som kulturhus, hvor musikk, dans, debatter, foredrag og folkefest har fått sin naturlige plass. I dag brukes huset som talentscene for alt fra ballettgrupper til kjellerband. Det tradisjonsrike barneteateret til Marianne Mørk holder også sine forestillinger her.

Ski er et moderne kollektivknutepunkt.

Fra Ski sentrum er det kort vei til alt du trenger i en by. Og grønne turområder er innenfor kort rekkevidde både til fots og med sykkel. Samtidig er du bare en rask togtur unna Oslo, eller en bussreise fra milelange turløyper i Østmarka på den ene siden, og strandliv i Oslofjorden på den andre.

Velkommen til Ski!